Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ, ΑΥΣΤΗΡΑ και μόνο...!


5 ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΞΥΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ

Γυρισμένες τρίχες, κοψίματα και ερεθισμοί. Είναι πολύ εύκολο να γίνουν λάθη στο ξύρισμα που καταλήγουν σε ενοχλήσεις. Είναι ώρα να μάθετε πως θα αποφύγετε τα πιο συχνά. Το πρόσωπό σας θα σας ευχαριστεί!

1. ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ
Το να ξυρίζεστε βιαστικά ή με στεγνή επιδερμίδα είναι συνταγή αποτυχία σας. Αφιερώστε χρόνο – κατά προτίμηση μετά του ντους όταν οι πόροι έχουν ανοίξει και η επιδερμίδα είναι πιο μαλακή. Χρησιμοποιείτε πάντα επαρκή ποσότητα αφρού ξυρίσματος ώστε το ξυραφάκι να γλιστράει καλύτερα.
2. ΞΥΡΙΖΕΣΤΕ ΚΟΝΤΡΑ
Αντιμετωπίζετε γυρισμένες τρίχες μετά το ξύρισμα; Μάλλον φταίει η τεχνική σας! Συχνά νομίζουμε ότι το κόντρα ξύρισμα είναι το σωστό όμως είναι πολύ καλύτερα να ξυρίζεστε προς τη φορά που μεγαλώνουν οι τρίχες. Έτσι μειώνετε τις πιθανότητες κοψιμάτων και ερεθισμών.
3. ΚΑΝΕΤΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Περνάτε από το λαιμό έως το μάγουλο με μία κίνηση; Σταματήστε! Οι μεγάλες κινήσεις στομώνουν το ξυραφάκι και δεν δίνουν καλό αποτέλεσμα. Κάντε μικρές κινήσεις και ξεπλύνετε το ξυραφάκι κάθε φορά.
OO
4. ΔΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ AFTER-SHAVE
Το ξύρισμα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπό σας κάνοντάς το επιρρεπές σε βακτήρια και ξηρότητα. Να ξεπλένετε πάντα με ζεστό νερό το πρόσωπό σας μετά το ξύρισμα και έπειτα να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας με ένα προϊόν μετά το ξύρισμα και με κρέμα ημέρας. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική!
5. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΞΥΡΑΦΑΚΙ
Τα πολυχρησιμοποιημένα ξυραφάκια μαζεύουν βακτήρια, ακόμα και μούχλα (!) μετά από πολλές χρήσεις. Σιγουρευτείτε ότι αλλάζετε ξυραφάκι ή λεπίδα κάθε εβδομάδα.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Getty Images