Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μέλι Κουμαριάς Χελμός. Γεύση, άρωμα, ποιότητα, οφέλη

Μέλι Κουμαριάς Χελμός
Food, Μέλι Χελμός

To Μέλι, κάνει καλό στην επιδερμίδα, στα νύχια, τα μαλλιά, την υγεία μας. Γνωστό από την αρχαιότητα ακόμη, αιώνες τώρα, έχει γίνει η απόλυτα γλυκιά συνήθεια (και ωφέλιμη να προσθέσουμε, εδώ), που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από το τραπέζι μας.
Πρόσφατα, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα εξαιρετικό μέλι με "πρωτότυπη" προέλευση και μοναδική γεύση.
Πρόκειται για το Μέλι Χελμός - Κουμαριά, που πλέον συνοδεύει το πρωϊνό μου, αλειμμένο γενναιόδωρα σε φρυγανισμένες φέτες ψωμί, αλλά και από το μεσημεριανό (και πολλές φορές, απογευματινό) μου "επιδόρπιο", που δεν είναι άλλο από το μέλι με γιαούρτι στο οποίο δεν παραλείπω να προσθέσω και τραγανά, φρέσκα καρύδια.


Πέρα όμως από την εξαιρετική γεύση, το άρωμα, την υφή και την ποιότητά του, έμαθα τα οφέλη που έχει για τον οργανισμό μας, το μέλι Κουμαριάς.

Δείτε λοιπόν ποιες είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες:
Το μέλι κουμαριάς περιέχει :
– την ουσία Arbutin η οποία καθαρίζει το αίμα και ρυθμίζει το επίπεδο της χοληστερίνης σε αυτό.
– τον πολυσακχαρίτη,
Τυρανόζη ο οποίος όπως αποδείχθηκε πειραματικά αυξάνει τη ζωή των κυττάρων.
– το ένζυμο
Διαστάση ή Αμυλάση, το οποίο διασπά το άμυλο.
 
Το Μέλι Κουμαριάς, είναι πολύ πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες και αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για την τόνωση του οργανισμού.
Οι φυσικές αντιβιοτικές ουσίες (τις οποίες περιέχει σε μεγάλο βαθμό) έχουν ως αποτέλεσμα να το καταστήσουν ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες.
Ακόμη χρησιμοποιείται σαν διουρητικό, και αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος καθώς επίσης και σε περιπτώσεις ήπιων λοιμώξεων των βρόγχων.

Επίσης, οι θερμίδες που εμπεριέχει το μέλι κουμαριάς  είναι λιγότερες από τα άλλα μέλια λόγω του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης και φρουκτόζης και έτσι συνίσταται σε περιπτώσεις δίαιτας καθώς και για Διαβητικούς τύπου Β´.

Δοκιμάστε το και εσείς και ετοιμαστείτε να το προσθέσετε στο τραπέζι σας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Μέλι και τις ευεργετικές του ιδιότητες, επισκεφθείτε το www.melihelmos.gr,  τώρα!