Ticker

9/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

2 γλυκές συνταγές από την COCO-MAT...!

COCO-MAT και γλυκές συνταγές 
Σε μια πολύ ωραία εκδήλωση που είχα πάει στις εγκαταστάσεις της COCO-MAT στην Κηφισιά, οι εξαιρετικοί οικοδεσπότες μάς έδωσαν 2 συνταγές τις οποίες, όχι μόνο ετοιμάσαμε ανά ομάδες, αλλά και απολαύσαμε πραγματικά, στη συνέχεια. 
Σήμερα, μοιράζομαι μαζί σας και τις 2 συνταγές και εύχομαι να απολαύσετε πραγματικά τα αποτελέσματα.

Add strawberry 
Add Strawberry

Υλικά για 10 μερίδες - Χρόνος προετοιμασίας 45'
Υλικά για την βάση:
  • 1 κουτί μπισκότα Digestive 400 γρ.
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα:
  • 750 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Phipadelphia)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Πολτοποιούμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε στο ταψί.
  • Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και μόλις λιώσει το προσθέτουμε στα μπισκότα, "ψιχουλιάζουμε" να ποτίσει παντού και κατόπιν πατάμε να γίνει μια λεία επιφάνεια. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Έχουμε φροντίσει από πριν η κρέμα τυριού να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και την χτυπάμε σκέτη να αφρατέψει, να γίνει σαν γιαούρτι. 
  • Την προσθέτουμε πάνω από τα μπισκότα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
  • Απλώνουμε την μαρμελάδα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες και...έτοιμο!
Λίγα μυστικά ακόμα: Η κρέμα τυριού να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και καλά χτυπημένη για να μην κάνει "γρομπαλάκια". Ειδικά την επόμενη μέρα, είναι τέλειο!!!


Add Oreo

add oreo dessert
Υλικά για 10 μερίδες - Χρόνος προετοιμασίας: 45'

Υλικά για την βάση:
  • 1 1/2 πακέτο των 176 γρ. μπισκότα OREO θρυμματισμένα 
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα:
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 300 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)
  • 1/2 πακέτο των 176 γρ. μπισκότα OREO θρυμματισμένα
Για την επικάλυψη
  • 150 γρ, κουβερτούρα
  • 70 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κουταλιά βούτυρο
Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε αυτό το μείγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 21 εκ. Την αφήνουμε στην άκρη και προχωρούμε στη γέμιση. 
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. Σταδιακά αυξάνουμε την ταχύτητα και σταματάμε το χτύπημα μόλις δούμε ότι έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.  Προσέχουμε ωστόσο να μην χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος υπερβολικά και γίνει σαν βούτυρο. 
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε και αυτά στην κρέμα με απαλές κινήσεις. 
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Τέλος ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένουμε 10' να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος. 
  • Στρώνουμε τη σοκολατένια επικάλυψη πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ!
Καλή σας επιτυχία!

dessert, recipe, oreo, strawberry